کاشت مو؛ بررسی کاشت مو از جوانب مختلف
این روزها روش کاشت مو یکی از روشهای زیبایی پرطرفدار محسوب میشود. ریزش مو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. خیلی از افراد به صورت ارثی کم مو هستند و برخی نیز با بالا رفتن سن یا درگیری با بیماریهای مختلف به این مشکل دچار خواهند شد.
کاشت مو یکی از روشهای دائمی برای داشتن موهایی پرپُشت و زیباست. اگر شما نیز مایلید بیشتر در مورد کاشت مو بدانید این مطلب را از دست ندهید. در ادامه با هم به طور کامل روش کاشت مو را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
کاشت مو چیست؟
کاشت مو در واقع روشی است که در آن فولیکولهای مو از بخشهای پرتراکم به بخشهای خلوت و با تراکم پایین انتقال داده میشوند. این روش به صورت یک عمل جراحی اجرا خواهد شد و در برخی مواردی دارای دوره نقاهتی کوتاه است.
در کاشت مو ریشههای مو از بخشی از بدن برداشته شده و به قسمتی که دچار ریزش است پیوند زده خواهد شد. با این روش موهای شما دوباره بازیابی خواهند شد و قابل رشد هستند و از هر پیاز مو 1 تا 4 تار مو رشد خواهد کرد. کاشت مو این روزها با پیشرفت زیادی همراه بوده است و به راحتی امکان انتقال پیاز مو بدون هیچ نوع دستکاری وجود خواهد داشت.
برخلاف تصور خیلی از افراد کاشت مو صرفاً برای ناحیه سر نیست و میتوان در نواحی چون ابرو، ریش، مژه، سینه، نواحی درگیر اسکار و… نیز کاشت مو انجام داد. خوشبختانه این روش ماندگار است و بعد از کاشت مو، فولیکولها برای همیشه باقی خواهند ماند.

چگونگی عمل کاشت مو
در یک جلسه کاشت موی سر که بهطورمعمول یک روزه است مقدار 1500 تا 3000 گرافت مو قابل پیوند میباشد. این نوع عمل به صورت سرپایی قابل انجام است و با توجه به تزریق بیحسی در این روش، فرد دردی را در زمان عمل احساس نخواهد کرد.
بلافاصله بعد از عمل، فرد قادر به داشتن روتین زندگی خود است و نیازی نیست تا چند روز بعد از عمل به استراحت مشغول شود. تنها بعد از عمل و از بین رفتن اثر بیحسی ممکن است بیمار کمی درد داشته باشد.
اغلب بعد از گذشت سه تا پنج ماه بعد از کاشت مو، موهای پیوند زده شده شروع به رشد خواهند نمود. خوشبختانه 98 درصد احتمال موفقیت عمل کاشت مو وجود خواهد داشت و ریسک آن بسیار پایین است. البته لازم به ذکر است که در این زمینه مهارت متخصص نیز شرط میباشد.
تشخیص دلایل ریزش پیش از عمل کاشت مو
پیش از عمل کاشت مو نیاز است که دلیل ریزش بررسی شده و به طور کامل تشخیص داده شود. بعد از روشن شدن دلیل ریزش مو بهتر میتوان در مورد نیاز یا عدم نیاز به کاشت مو تصمیم گرفت. دلایل مختلفی میتوانند ریزش مو را به همراه داشته باشند که از بین آنها میتوان موارد زیر را یادآور شد:
- استرس و تنش
- وراثت
- تغذیه نامناسب
- بالا رفتن سن
- انجام شیمی درمانی
- درگیری با بیماریهای مختلف
- و…
برای همین در وهله اول باید جراح متخصص کاملاً این موضوع را بررسی کند تا مشخص شود که این ریزش به چه دلیل اتفاق افتاده است. اگر فرد به دلیل مصرف برخی از داروها دچار ریزش شده است امکان کاشت مو برای او وجود نخواهد داشت. در واقع فرد برای انجام کاشت مو باید دارای یک الگوی طاسی مشخصی باشد.
سن مناسب برای جراحی کاشت مو
یکی دیگر از موارد مهم در زمینه انجام عمل کاشت مو، سن فرد متقاضی است. در کل بهتر خواهد بود فرد بعد از سن 25 سالگی برای کاشت مو اقدام کند و این عمل برای افراد کوچکتر چندان توصیه نمیشود. به نوعی افراد زیر 25 سال شرایط مناسب برای کاشت مو را نخواهند داشت.
البته لازم به ذکر است که حتی بعد از 25 سالگی نیز امکان ریزش مو وجود خواهد داشت. از این رو فرمهای در نظر گرفته برای پیوند مو بایستی به خوبی قادر به پوششدهی این مسئله باشند.

انواع روش کاشت مو
برخلاف تصور بسیاری از افراد کاشت مو از قدیم صرفاً به یک شکل برای تمامی افراد انجام نمیشده است. بلکه روشهای مختلفی در این زمینه وجود دارد و به نوعی در طی زمان با تغییراتی همراه بوده است. کاشت مو در انواع روشهای زیر از گذشته تاکنون انجام شده است:
1. کاشت مو به روش FUT
این روش یکی از روشهای قدیمی در زمینه کاشت مو است. در روش FUT در حالت بیهوشی بیمار، بخشی از پوست پشت سر به قسمت طاسی جلوی سر پیونده زده میشود. در واقع بخشی که از پشت سر انتخاب شده باید دارای مو باشد. البته این روش به دلیل درد و خونریزی که به همراه داشته امروزه کمتر به کار برده میشود.
2. کاشت مو به روش FIT
در این نوع کاشت مو، تارهایی از موی پشت سر به بخش طاس جلوی سر پیونده زده خواهد شد. این روش نیز با خونریزی همراه است و باید در طی چندین جلسه تکرار شود و از طرفی بعد از عمل دوره نقاهت خواهد داشت. این موارد باعث شده روش FIT نیز تقریباً روشی منسوخ شده دانسته شود.
3. کاشت مو به روش BHT
این روش نیز مانند روش FIT میباشد. تنها تفاوت این دو روش در این است که در روش BHT برای پیوند مو از موی دیگر بخشهای بدن استفاده میشود. این روش نیز عوارض روش FIT را با خود به همراه دارد و از این رو امروزه استفاده نمیشود.
4. کاشت مو به روش SUT
این روش این روزها یکی از بهروزترین و پیشرفتهترین روشهای کاشت مو به شمار میرود. عوارض این روش کمتر از هر روش کاشت موی دیگری است و به همین دلیل در بسیاری از کلینیکهای پیوند مو مورداستفاده قرار میگیرد.
در این روش خبری از بیهوشی و خونریزی نیست و موها به منظور انجام پروسه پیوند با دستگاه اتوماتیک برداشته خواهند شد. در این روش تا 14000 تار مو قابل کاشت است.

نکاتی که پیش از عمل کاشت مو باید به آنها توجه شود:
جراحی کاشت مو نیز همچون دیگر جراحیها نیازمند رعایت نکاتی است. برای آن که از این روش بهترین نتیجه را دریافت کنید حتماً پیش از عمل موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- از دو هفته پیش از عمل باید از مصرف داروهایی که منجر به رقیق شدن خون خواهند شد خودداری کنید. از بین این داروها میتوان به مکملها، قرص آسپرین، ویتامین E و… اشاره کرد.
- از دو هفته قبل مصرف الکل را کنار گذاشته و مصرف چای را نیز به حداقل برسانید.
- رژیمهای لاغری نیز باید از دو هفته پیش از عمل کنار گذاشته شوند چرا که روند بهبودی بعد از عمل را به تأخیر خواهند انداخت. شما میتوانید دو هفته بعد از عمل دوباره رژیم خود را از سر بگیرید.
- از انجام ورزشهای سنگین از یک هفته پیش از عمل خودداری کنید.
- سعی کنید از چندین روز پیش از عمل خواب آرام و بدون استرسی داشته باشید.
- مصرف سیگار را از یک هفته پیش از جراحی قطع کنید.
- شب قبل از عمل به هیچ عنوان ایبوپروفن و ناپروکسن مصرف نکنید.
- غذای شب قبل از عمل باید دارای میزان پروتئین، قند و کربوهیدرات کافی باشد. برای مثال میتوانید سیب زمینی پخته یا سرخ شده میل کنید و بعد از شام نیز بستنی بخورید.
- برای روز عمل لباسی را انتخاب کنید که به راحتی از تن خارج شود.

عوارض بعد از انجام کاشت مو
عدهای از افراد ممکن است بعد از انجام جراحی کاشت مو هیچ نوع عارضهای را تجربه نکنند. اما برای برخی افراد موارد زیر رخ خواهد داد که کاملاً طبیعی است و به مرور از بین میرود:
1. تورم
برخی از افراد بعد عمل کاشت مو با تورم مواجه خواهند شد. این موضوع یکی از شایعترین عوارض کاشت مو است و بعد از مدتی کوتاه رفع خواهد شد.
2. التهاب فولیکول مو
این مشکلی است که تقریباً ۳۰ درصد از بیماران بعد از جراحی با آن روبهرو خواهند شد. بهطورمعمول این التهاب خود را به شکل زخم یا جوش در ناحیه کاشت مو نشان میدهد.
3. خارش در نواحی کاشت
به دلیل ایجاد شکافهایی در بخشهای پیونده زده شده مو، در آن بخشها احتمال داشته احساس خارش بهوجود آید. به هیج عنوان نباید شروع به خاراندن آن بخش کنید چرا که این کار باعث زخم شدن خواهد شد. بهترین کار شستشوی روزانه موها با شامپوی مخصوص است.
4. بیحسی نواحی کاشت
بیحسی نیز یکی از دیگر عوارض جراحی کاشت مو میباشد. در واقع فرد همچنان بعد از جراحی در قسمتی که کاشت انجام شده دچار بیحسی خواهد بود. این موضوع نیز کاملاً طبیعی است و بعد از گذشت چند هفته از بین خواهد رفت.
5. سکسکه
تعداد معدودی از افراد نیز بعد از این عمل به سکسکه میافتند و برای رفع این مشکل نیاز به مصرف داروهای استروئیدی خواهد بود.
6. کیست
کیستهایی که اغلب به رنگ بنفش هستند از دیگر عوارض جراحی کاشت مو محسوب میشوند. این کیستها نیز بعد از دو تا سه هفته بهبود پیدا میکنند.

هزینه کاشت مو
یکی از موارد بسیار حائزاهمیت و تأثیرگذار در زمینه کاشت مو هزینه جراحی کاشت مو است. در این زمینه موارد مختلفی اثرگذار خواهند بود و این موضوع باعث شده که قیمت کاشت مو در هر کلینیک و مرکزی متفاوت از دیگری باشد.
از عوامل موثر در هزینه جراحی کاشت مو میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- مهارت جراح
- میزان موی پیونده زده شده
- نوع دستگاه مورداستفاده
- کیفیت خدمات مرکز موردنظر
- و…
تمامی موارد ذکر شده میتوانند در تغییر هزینه کاشت مو نقش داشته باشند. از این رو نیاز است که برای تعیین قیمت این جراحی مورد مشاوره قرار بگیرید. در جلسه مشاوره بسته به شرایط شما و تعداد موی مورد نیاز و دیگر موارد، هزینه نهایی تعیین میشود.
انتخاب بهترین مرکز کاشت مو
در رابطه با کاشت مو بسیار مهم است که یک مرکز حرفهای و تخصصی به منظور انجام کاشت مو انتخاب کنید. موفقیتآمیز بودن پروسه کاشت مو و پیوند مو به میزان قابل توجهی به مهارت جراح بستگی خواهد داشت. برای همین انتخاب یک مرکز حرفهای میتواند خیال شما را از این رابطه آسوده سازد.
مطمئن شوید که در کلینیک موردنظر بهترین جراحان متخصص و نیز تکنسینها مشغول به فعالیت هستند. همچنین امکانات پیشرفته در یک کلینیک کاشت مو نیز به شما کمک میکند تا تجربه بهتری از این جراحی داشته باشید.
رعایت اصول بهداشتی نیز از دیگر مواردی است که از یک کلینیک تخصصی خوب در زمینه کاشت مو انتظار میرود. یک کلینیک حرفهای همچنین باید ضمن ارائه کیفیت مطلوب برای راحتی مراجعهکنندگان خود هزینه مناسبی را برای خدماتی که ارائه میکند در نظر بگیرد.

حرف آخر
پیش از این نیز گفتیم این روزها کاشت مو یکی از روشهای بسیار موثر و کاربردی برای داشتن موهایی پرپُشت، زیبا و یکدست است. این موضوع باعث شده افراد بسیاری خواهان انجام این روش زیبایی باشند. اما عدم شناخت کافی در رابطه با این روش خیلی از افراد را به تردید خواهد انداخت. از این رو در این مطلب ما سعی کردیم به طور کامل این روش را مورد بررسی قرار دهیم.
کاشت مو در صورتی که در یک مرکز حرفهای انجام شود میتواند چهره شما را بسیار جوانتر و شادابتر نماید و اعتمادبهنفس شما را نیز بالا ببرد.