کاشت ابرو و هر آنچه باید درباره آن بدانید
کاشت ابرو یکی از پرطرفدارترین روش هایی است که برای پرپشت کردن ابروهای کم پشت به کار میرود. ابرو یکی از اعضای بسیار مهم و برجسته صورت است که نقش مهمی در کادربندی صورت ایفا میکند. با این حال نقش ابروها فقط در زیبایی ظاهر نیست، بلکه تا حدودی از ورود قطرات آب و عرق به چشمها نیز جلوگیری میکنند.
افرادی که موهای زیادی در قسمت ابرو ندارند، اغلب با استفاده از محصولات آرایشی یا انجام روشهای مرسوم در آرایشگاهها مانند تتو، میکرو بلیدینگ، فیبروز و مواردی از این دست، آن را پر پشت تر نشان میدهند. اما کاشت ابرو میتواند گزینه ای مناسب، دائمی و طبیعیتر برای کمک به تغییر ظاهر ابروها و پرتر نشان دادن آنها باشد.
دلایل استقبال از کاشت ابرو
برخی افراد با ابروهای ضخیم و پهن به دنیا میآیند، در حالی که برخی دیگر دارای موهای نازک و کم پشتی در بالای چشم خود هستند؛ در واقع ژنتیک نقش اصلی را در پر بودن ابروها و مدل آن ایفا میکند. اما ریزش موی ابرو هم که به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد تاثیر زیادی بر کم پشت بودن آن دارد. مصرف بعضی داروها، جراحات و زخمها، اسکار ناشی از ضربه، سوختگی، تومورها، کم کاری تیروئید، جذام و یا حتی استفاده بیش از حد از برخی ویتامینها ممکن است باعث ریزش موی ابرو شوند.
با افزایش تکنولوژی و آگاهی جامعه، کاشت ابرو به روشی محبوب برای رفع نواقص ابرو تبدیل شده. با اینکه ابرو ناحیه کوچکی است، انجام کاشت ابرو به دقت و دانش زیادی در مورد آناتومی، طراحی ابرو و روش کاشت نیاز دارد. در این مقاله سعی کردهایم تا با ارائه دیدگاهی جامع در مورد کاشت ابرو و تمرکز بر تکنیک استخراج واحد فولیکولی به عنوان محبوبترین تکنیک کاشت ابرو، تمام اطلاعات مورد نیاز در این زمینه در اختیار زیبایی جویان و علاقمندان به این مبحث قرار بگیرد.

کاشت ابرو چیست و چگونه انجام میشود؟
ابرو به عنوان یک خط اصلی در چهره، نقطه مرجعی است که تمام زوایا و خطوط دیگر صورت به سمت آن تنظیم میشود و زیبایی آن به نوعی بیانگر زیبایی چهره است. اولین کاشت ابرو در سال ۱۹۳۹ توسط دکتر اوکودا در ژاپن انجام شد. امروزه به دلیل اطلاعات رو به رشد و نتایج برجسته، به یک روش محبوب و رایج در جهان تبدیل شده است.
در زیبایی ابرو، دو مقوله طرح و تقارن آن بسیار مهم است که این نکته توسط پزشک جراح به خوبی مدنظر قرار میگیرد. به این صورت که ابتدا طرح ابروی مورد نظر از شخص سوال میشود، سپس طرح ایدهآل از نظر پزشک نیز به وی ارائه میشود تا با تلفیق این دو بهترین نتیجه حاصل شود.
همانطور که اشاره شد علاوه بر طرح ابرو، تقارن آنها نیز باید مورد توجه قرار گیرد. برای این کار پس از تایید شکل نهایی، یکی از ابروها با طرح دلخواه روی صورت علامتگذاری میشود و با فشار یک پد استریل روی آن، قالب ابرو به دست میآید. این الگو به صورت افقی برعکس شده و روی ناحیه مقابل ابرو در ارتفاع و موقعیت مورد نظر قرار گرفته و علامتگذاری میشود؛ سپس با یکی از روشهای کاشت، عمل بازسازی ابرو انجام میگیرد.
در عمل کاشت ابرو که بهروزترین روش زیبایی ابرو محسوب میشود، حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گرافت یا شاخه مو (بسته به نیاز مراجعهکننده) به نواحی کم پشت ابرو منتقل میشود. این کار با هدف رشد موی جدید از این گرافتها انجام میگیرد که در نتیجه ظاهری کاملتر و زیباتر ایجاد میکند.

روشهای کاشت ابرو
پیش از این در کاشت ابرو، که بسیار شبیه کاشت موی سنتی است، از موهای سطحی استفاده میشد که باعث ایجاد ابروهای پرپشت و کاذب و همچنین رشد ضعیف فولیکولها میشد که نه نتایج مطلوب و نه کاربرد مطلوبی داشت. امروزه روش های کاشت ابرو نسبت به گذشته پیشرفت زیادی داشته اند و در این روش ها جراح زیبایی یک پیوند مو یا اصطلاحا پلاگ مو را با ریشه آن (فولیکول) به ناحیه ابرو منتقل میکند. پیوند مو معمولاً از ناحیه پشت گردن یا اطراف گوش برداشته میشود. رایج ترین روش های کاشت ابرو عبارتند از:
برش واحد فولیکولی (FIT)
در این روش پس از تراشیدن قسمت کوچکی از یک ناحیه پرتراکم مو و بیحسی موضعی آن ناحیه، فولیکولهای مو با پانچ دستی کوچکی خارج شده و به شیارهای باریکی که در ناحیه ابرو ایجاد شده، منتقل میشوند. برش واحد فولیکولی یا FIT یک روش کم تهاجمی و بدون بیهوشی است که زخم و جراحت آنچنانی ندارد و پس از انتقال فولیکولها، ابرو رشد طبیعی خود را خواهد داشت. از معایب این روش ایجاد کبودی و تورم در صورت و همچنین زمانبر بودن آن است، چرا که ممکن است طی چند جلسه انجام میشود.
پیوند واحد فولیکولی (FUT)
در روش پیوند واحد فولیکولی یا FUT که جراحی نواری نیز نامیده میشود، پس از بیحسیِ موضعی نوار باریکی به عرض ۱ تا ۲ سانتیمتر از بافت پوست سر که حاوی فولیکولهای مو است با تیغه جراحی جدا شده و گرافتهای آن استخراج و به ناحیه مورد نظر در ابرو منتقل میشود. این متد کاشت ابرو بسیار مقرون به صرفه است و در نتیجه آن ابروها ظاهری طبیعی خواهند داشت، اما از معایب آن نیز میتوان به بخیه و تورم زیاد در محل برش در پوست سر و کبودی در محل کاشت ابرو اشاره کرد.
استخراج واحد فولیکولی (FUE)
ظهور و رواج رو به رشد روش استخراج واحد فولیکولی یا FUE، باعث شده تا بتوان پیوند ابرو را به راحتی و بدون نیاز به بخیه و در کمترین زمان ممکن انجام داد. در این متد که بر اساس روش برش واحد فولیکولی انجام میشود، جراح با استفاده از ابزارها و دستگاههای پیشرفته و با قطر بسیار کم، فولیکولهای مو را خارج میکند.
مزیت این روش نسبت به روش برش واحد فولیکولی، آسیب کمتر به فولیکولها است، چرا که زمان کمتری خارج از بدن میمانند. همچنین در این روش جراح حق انتخاب دارد و برخلاف روش پیوند واحد فولیکولی که تنها موهای ضخیم یک برش استخراج میشد، در استخراج واحد فولیکولی میتوان بنا به نیاز و موقعیت مو در ابرو، آنهایی که بیشترین شباهت را به موهای ابرو دارند استخراج کرد؛ به این ترتیب خط رویش ابرو که موهای نازکتری نیاز دارد، بسیار طبیعیتر بنظر میرسد.
روش استخراج واحد فولیکولی با بیحسی موضعی و بدون نیاز به تراشیدن مو انجام میشود و هر فولیکول مو با دقت در همان زاویه و درجهت موهای ابرو قرار میگیرد. کاشت ابرو به روش FUE معمولاً ۳ تا ۵ ساعت طول میکشد.

مراقبتهای بعد از کاشت ابرو
بعد از همه روشهای کاشت ابرو، تقریباً تمام موهای ابرو دچار آناژن افلوویوم یا ریزش موی گسترده میشود و رشد مجدد آن ۳ تا ۴ ماه بعد شروع میشود. سپس ۴ تا ۶ ماه پس از جراحی، رشد ابرو افزایش یافته که منجر به افزایش تراکم آن میشود و همچنین در صورت نیاز میتوان موهای کاشته شده را متناسب با طول ابروی خود کوتاه کرد. کاشت ابرو نیز مانند هر جراحی دیگری یک دوره نقاهت دارد و مستلزم رعایت نکاتی است که در ادامه به آنها اشاره میشود:
- مناطق اهداکننده در پوست سر بعد از کاشت تا ۴۸ ساعت نیاز به پانسمان دارند؛ اما سطح پوست ابرو باید باز باشد.
- کبودی و تورم ممکن است تا چند روز ادامه داشته باشد. به همین دلیل استفاده از آنتی بیوتیکها، مسکنها و استروئیدهای خوراکی به مدت ۳ تا ۵ روز بعد از عمل لازم است.
- بیمار نباید تا ۲۴ ساعت بعد از عمل در ناحیه اطراف چشم از مواد آرایشی استفاده کند. این نکته همچنین بایستی تا ریختن تمام پوستهها در ناحیه ابرو نیز رعایت شود.
- شستشوی موی سر ۳ روز پس از جراحی، یعنی پس از برداشتن پانسمان مجاز است. همچنین برای شستشوی صورت و ابرو از لوسیون یا پاککننده مناسب که توسط پزشک تجویز شده، استفاده شود.
- بهتر است فرد در چند هفته اول پس از کاشت ابرو در معرض نور خورشید قرار نگیرد و از فعالیتهایی که منجر به تعریق صورت و ابروها میشود خودداری کند.
- در صورت مشاهده هرگونه خونریزی، تورم یا چرک در محل پیوند، بهترین کار مراجعه به پزشک جراح خود است.
مزایا و معایب کاشت ابرو
- مهم ترین مزیت کاشت ابرو، طبیعی بودن موهای جدید است، چرا که به خود شخص تعلق دارند.
- این روش همچنین نیاز به آرایش ابرو را کاهش میدهد و برای کسانی که از ظاهر ابروهای فعلی خود راضی نیستند و خواستار یک راهحل دائمی بدون آرایش هستند، گزینه مناسبی است.
- با این حال به خاطر داشته باشید که نتایج کاشت ابرو ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد.
- همچنین بر کسی پوشیده نیست که جراحیهای زیبایی همیشه با خطرات و عوارض جانبی احتمالی همراه هستند و این نکته حتی برای روشی به ظاهر ساده مانند کاشت ابرو نیز صادق است.
- موضوع قابل توجه دیگر این است که فولیکولهای جدید ممکن است چندین ماه طول بکشد تا شکل بگیرند و این احتمال نیز وجود دارد که همه فولیکولها، موی جدید تولید نکنند. از این رو مشاوره با پزشک و تحقیق کامل راجع به آن ضروری است.
ماندگاری کاشت ابرو
اگر درباره ماندگاری کاشت ابرو تردید دارید بهتر است حتماً از کاشت ابرو به روش استخراج واحد فولیکولی یا FUE استفاده کنید چرا که این روش یکی از جدیدترین روشهای کاشت ابرو است که تا آخر عمر ماندگاری دارد. در این روش ابروها بین 4 تا 6 ماه بعد از عمل رشد قابل توجهی خواهند داشت و نتایج نهایی حدود 10 ماه بعد قابل مشاهده خواهند بود.

هزینه کاشت ابرو
هزینه کاشت ابرو به نسبت سایر روشهای ترمیم ابرو کمی بالاتر است که البته با توجه به طبیعی و دائمی بودن آن، یک سرمایهگذاری عالی برای درازمدت است.
هزینه کاشت ابرو به عوامل مختلفی از جمله مهارت و تجربه پزشک، مجهز بودن کلینیک مربوطه، روش کاشت ابروی مدنظر، مدل ابرو و میزان تراکم دلخواه بستگی دارد؛ البته عوامل دیگری مانند هزینه آزمایش های پزشکی قبل از عمل و داروهای مورد نیاز برای مراقبتهای پس از آن نیز در قیمت نهایی کاشت ابرو تاثیرگذار هستند. بنابراین برای اطلاع دقیق از هزینه عمل بهترین کار این است که با پزشک خود مشورت کنید.
سخن پایانی
همانطور که گفتیم کاشت ابرو یک عمل زیبایی است و مهمترین دلیل انجام آن به دست آوردن ظاهری بهتر و زیباتر است. کاندیدای مناسب برای این عمل کسی است که انتظارات واقعبینانه داشته باشد، محدودیتهای عمل را درک کند و همچنین نقص مشخصی در ابروهایش داشته باشد.
فقدان مادرزادی یا پوشش ناکافی فولیکول مو، نامتقارن بودن یا ناهموار ابروها یا ابتلا به بیماری های خاص از جمله عواملی هستند که ممکن است باعث ریزش ابرو و نیاز به کاشت ابرو بشوند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و افزایش تجربه جراحان زیبایی و با استفاده از بالاترین استانداردهای پزشکی و متدهای روز در کلینیکهای مجهز، نتایج کاشت ابرو پیشرفت چشمگیری داشته اند و جراحان و متخصصان می توانند نتایج عالی و بینظیری را -به شرط انتظارات آگاهانه ی افراد- به آنها ارائه بدهند.